Balett harisnya

Balett harisnya

A balett órai viselet kötelező tartozéka a dressz és a cipő mellett a balett harisnya. A gyerekként elkezdett balett egyik nagy előnye, hogy a kicsik korán megtanulják: a kifogástalan viselet is a fegyelmezettség része, és nem aggódnak amiatt, hogy mutatnak rózsaszínben.  Sőt, alig várják, hogy úgy nézzenek ki, mint a mesebeli balerinák.

Többféle változata van a balett harisnyáknak – lábfejes, lábfej nélküli, átalakítható, kengyel fazon – , de általánosságban elmondható, hogy a gyerekek még a spicc tanulmányok megkezdése előtt többnyire lábfejes harisnyában tanulnak balettozni.

Fiatal korban ez a legideálisabb viselet a tanulmányokhoz, hiszen tökéletesen fedi a gyermeket derék és lábujj között. Azért is javasolt ez a fazon, mert képzeljük csak el, mit csinálna a kicsi óra közben egy lábfej nélküli vagy kengyel fazonban (utóbbi csupán a lábfej egy részét fedi).

Természetesen játszana vele, fel-le tekergetné a lábán, ami elvonná a figyelmét. A klasszikus, lábfejes fazonnál ettől nem kell tartani, arra viszont ügyelni, hogy jól fel legyen húzva.

A balett harisnyák magas derékrésszel készülnek pontosan azért, hogy ne csússzon le mozgás közben, ne kelljen igazítani. Az óra előtt fel kell húzni tisztességesen, és az onnan már nem fog elmozdulni. 

 

Belmove Táncszaküzlet a Nyugatinál!
Nézd meg a gyermek balett harisnya kínálatunkat!

KLIKKELJ a képre>>>

 

 

<<< vissza Gyermek Balett Oktatás oldalra

.