Középhaladó balett oktatás

Ha úgy érzed, hogy megfelelően elsajátítottad a balett alapokat,

és lelkileg is készen állsz a váltásra,

akkor bátran vágj bele a középhaladó balett oktatásba!

Sokkal mélyebb tudást és magasabb szintű technikai képzést fogsz kapni, hiszen a gyakorlatok jóval összetettebbek, és megismerkedhetsz az első igazi koreográfiákkal. Tapasztalt felnőttbalettosoknak kifejezetten ajánlott a képzés, de nem árt úgy készülni, hogy minden lépés nehezebb lesz.

Természetesen a középhaladó balett oktatáson a siker sem marad el, ha jól dolgozol, és néhány óra elteltével már csak arra fogsz figyelni, hogy mozdulataid légiesek legyenek, lépéseid könnyedek, a táncod pedig éteri. Bizony, ez már tánc a javából!

 

 

Hogy miből áll az óra? A kezdőhöz hasonlóan bemelegítés után először a rúdnál fogod tesztelni a tudásod, majd a középgyakorlatok következnek, ahol garantáltan le fog verni a víz, ha a rúdgyakorlatot még készítettek ki teljesen. Majd jönnek a lépéskombinációk, például pas de beurré, sissone, tombé vagy assamblé, ezután pedig kis ugrások végkimerülésig. Nagyon jól fejleszti az állóképességet, figyelj az erőteljes pliére, minden ugrás onnan indul!

A középhaladó balett oktatásban általában az okozza a nehézséget, hogy a mester már nem magyaráz el mindent szájbarágósan, az alappózoknak, lépéseknek már csak a nevét mondja. Ne ijedj meg, hiszen bármikor kérdezhetsz, a gyorsabb haladás gyorsabb fejlődéssel fog járni.

Időben így néz ki egy óra: a körülbelül 80 perces balett tréninget egy félórás balett repertoire vagy koreográfia követ. Mondani se kell, milyen büszke leszel magadra az első sikeres koreográfiád után, hiszen ez azt jelenti, hogy mást is meg fogsz tudni csinálni.

Az órák tömények, ami részedről nagyon nagy fokú koncentrációt igényel, de eddigre kialakul az optimális testtudatod, anélkül figyelsz a könyöködre, az álladra, a spiccedre, hogy azokat külön-külön ellenőriznéd.

A helyes tartás nélkülözhetetlen ezen a szinten, hiszen ha esetleg óhatatlanul is „csaltál” a rúdnál és nem tartotta a központod, középen tutira észre fogod venni, hogy hol kell magad korrigálni. Kezdd el a kurzust még most, a nyáron!