Balett gyerekeknek - Gyermek Balett oktatás Budapest több kerületében

Nyári balett kurzus

Felnőtteknek nyári balett kurzusok a Nyugatinál,
középhaladó, újrakezdő és teljesen kezdő szinten.

Bár a nyár a lazulásról és pihenésről szól, nem kell ellustálkodni ezt a három hónapot, pláne ha balett oktatásról van szó. Néhány hónap kihagyás ugyanis egy nagy pofon a testednek: nem csupán az izmaid lesznek satnyábbak, de elfelejted a helyes tartást, a technikád pedig akár vissza is fejlődhet.

 

 

Mindezt megelőzheted, ha bevállalsz egy nyári balett kurzust, ahol olyan töményen kapod az anyagot, hogy nem lesz időd elfelejteni semmit. Az intenzív tanfolyam összesűríti a normál órákon tanultakat, akár 1 hónapnyi tudást is.

Ez azért lehetséges, mert mindennap megcsinálod ugyanazokat a lépéseket, kombinációkat. Lustálkodásra nincsen mód, pláne ha több tanár van, ami szintén nagyon jó, hiszen minden tanár egy újabb perspektíva, egy újabb korrigálási lehetőség.

A balett oktatás során néha elkallódva érzed magad, mert nagy létszámnál nem jut rád idő, a nyári balett kurzus viszont javításban is intenzív. A mesterek folyamatosan korrigálnak, így mélyebben vésődik a tudás testedbe és a memóriádba.

Hálásak lesznek az izmaid is, hiszen melegben remekül tudnak dolgozni, csökken a sérülés veszélye, ellenben nő a terhelhetőségé. A fejlődés akár mindennapos is lehet, hiszen az állandó gyakorlás rögzíti a lépéseket, a koreográfiát.

A nyári balett kurzus személyiségformáló is abban a tekintetben, hogy sokkal koncentráltabban dolgozol, mint a hagyományos órákon. Ősszel boldogan fogsz a rúdhoz állni, mert az eredmények önmagukért fognak beszélni: ruganyosabb test, fókuszáltabb elme.

A balett oktatásban sokan preferálják a rövidebb, intenzív tanfolyamot annak hatékonysága miatt. Ne habozz, még ma iratkozz fel te is a nyári balett kurzusra, hogy ne csak magadat, hanem a környezeted is lenyűgözd az eredményekkel.