Balett gyerekeknek - Gyermek Balett oktatás Budapest több kerületében

Nyári balett kurzus

Felnőtteknek nyári balett kurzusok a Nyugatinál,
középhaladó, újrakezdő és teljesen kezdő szinten.

Bár a nyár a lazulásról és pihenésről szól, nem kell ellustálkodni ezt a három hónapot, pláne ha balett tanulásról van szó. Néhány hónap kihagyás ugyanis egy nagy pofon a testednek: nem csupán az izmaid lesznek satnyábbak, de elfelejted a helyes tartást, a technikád pedig akár vissza is fejlődhet.

 

Nyári balett kurzus

 

Mindezt megelőzheted, ha bevállalsz egy nyári balett kurzust, ahol olyan töményen kapod az anyagot, hogy nem lesz időd elfelejteni semmit. Az intenzív tanfolyam összesűríti a normál órákon tanultakat, akár 1 hónapnyi tudást is.

Ez azért lehetséges, mert mindennap megcsinálod ugyanazokat a lépéseket, kombinációkat. Lustálkodásra nincsen mód, pláne ha több tanár van, ami szintén nagyon jó, hiszen minden tanár egy újabb perspektíva, egy újabb korrigálási lehetőség.

Ha az oktatás során néha elkallódva érzed magad, mert nagy létszámnál nem jut rád idő, a nyári balett kurzus viszont javításban is intenzív. A mesterek folyamatosan korrigálnak, így mélyebben vésődik a tudás testedbe és a memóriádba.

Hálásak lesznek az izmaid is, hiszen melegben remekül tudnak dolgozni, csökken a sérülés veszélye, ellenben nő a terhelhetőségé. A fejlődés akár mindennapos is lehet, hiszen az állandó gyakorlás rögzíti a lépéseket, a koreográfiát.

A nyári balett kurzus személyiségformáló is abban a tekintetben, hogy sokkal koncentráltabban dolgozol, mint a hagyományos órákon. Ősszel boldogan fogsz a rúdhoz állni, mert az eredmények önmagukért fognak beszélni: ruganyosabb test, fókuszáltabb elme.

Sokan preferálják a rövidebb, intenzív tanfolyamot annak hatékonysága miatt. Ne habozz, még ma iratkozz fel te is a nyári balett kurzusra, hogy ne csak magadat, hanem a környezeted is lenyűgözd az eredményekkel.