Balett szoknya

Balett szoknya

Szoknya egy kislányra? Mi sem egyszerűbb feladat ennél, gondolhatnánk, hiszen a kislányok imádják a pörgős, habos ruhadarabokat, nem kell őket meggyőzni arról, hogy öltözzenek balerinának.

A balett szoknya azonban egy picivel trükkösebb lehet, hiszen azt nem egyszerűn felhúzzák, azt be is kell kötni. Az első alkalmakkor mindenképpen segítsünk a kicsiknek, mert könnyen eltéveszthetik, mit, hova kell kötni.

A gyakorlat azt mutatja, olykor a felnőttek is nehézségekbe ütközbe a megkötés során, hát még egy csöppség. Ügyelni kell rá, hogy a balett szoknyát helyezzük a gyerek derekának közepére, a két szélét pedig oldalirányba tartsuk.

Esetleg vonjuk be a gyerkőcöt is a műveletbe, így előbb meg is tanulja azt. Keresztezzük a két oldalt egymáson, majd hátul a kiinduló pontnál kössük meg a balett szoknyát.

Az sem baj, ha kissé hosszú a kötőszalag, ha duplán kötjük a picur derekára, biztosabb, hogy rajta marad. Ez azért is fontos, hiszen a gyerekek úgy izegnek-mozognak, hogy a legbiztosabbnak tűnő csomó is ki tud oldódni rajtuk.