Balett ruha

Balett ruha

A gyerekek balett ruha megvásárlása nem egyszerű feladat, hiszen az apróságok sokszor nem tudják eldönteni, hogy mi a jó nekik, a szülők pedig értelemszerűen nem tudják átérezni, hogy csemetéjüknek pontosan melyik darab lenne is a megfelelő. Ezért körültekintően vásároljunk, szánjuk rá az időt, nehogy olyan viseletet vásároljunk, amit a gyerek a későbbiekben nem tud használni.

A kicsik alapvetően a klasszikus darabokat használják, tehát a hosszú vagy rövid ujjú dresszeket. Mivel ők könnyebben megfáznak, a legmelegebb hónapokban is érdemes befedni a vállukat, nem szabad kockáztatni egy esetleges betegséget. A harisnya magától értetődő, a kis gyakorlócipővel együtt. Utóbbi esetében különösen fontos, hogy a gyerek járkáljon, ugráljon, táncoljon benne a próba során, hogy kiderüljön, nem nyom-e valahol.

Ezt persze a dressznél is érdemes megnézni, hajoljon előre a gyerek, üljön le benne, végezzen egy-két balett mozdulatot, hogy lássuk, nem feszül-e, esetleg lóg valahol a dressz. A hidegebb időszakokban természetesen mondani se kell, hogy a réteges öltözködés kulcsfontosságú.

A meleg balett ruha megfelelő védelmet biztosít az apróságok számára, akár profi, akár amatőr szinten űzik a balettot. Ha amatőr szinten vannak, akkor is szükség van a meleg öltözetre, még ha a kicsik gyorsan ki szoktak melegedni. Ha már profi szinten vannak, akkor pedig végképp elengedhetetlen, hogy melegben tartsák az izmokat.

Nem szabad kockáztatni a felesleges sérüléseket, vegyünk a gyereknek kardigánt, lábszárvédőt vagy melegen tartó nadrágot, zoknit. Ha kellően csinos darabot választunk, a pici imádni fogja, elvégre egy rózsaszín kardigánban ugyanúgy lehet illegni-billegni, mint egy kisszoknyában. A gyártók mindenre gondolnak, a szülőknek nem kell aggódni, mindent meg fognak találni a szakboltban.