Életkori sajátosságok

 

4-7 éves kor – óvodás:

 

Ebben az életkorban, nem beszélhetünk balett oktatásról, sem fizikailag, sem szellemileg nem érettek még a gyerekek a klasszikus balett befogadására.

Ebben az életkori időintervallumban, balett előkészítő illetve esztétikus testképzés folyik az órán.

Egyszerűbb, játékos mozdulatok, ritmusgyakorlatok, balett előkészítő mozdulatsorok, melyek számukra érdekesek, és bevezeti őket a táncművészet világába.

Az óvodás gyerekek azok, akik közösségben töltik el a nap nagy részét, és ott óvoda pedagógus irányításával – természetesen az egész napos játék mellett – képességfejlesztő foglalkozásokon vesznek részt.

Ez a szocializálódás, a társas viselkedés szabályainak elsajátítása, mely az óvodában elkezdődik, ez szükséges ahhoz, hogy a balett órán is figyelni tudjon a gyermek, és a balett tanár hatékonyan tudjon vele dolgozni.

Balettiskolánkba betöltött 4 éves kortól várjuk a gyermekeket!

Bekapcsolódási lehetőséget biztosítunk a tanfolyamokba akkor is, ha év közben töltik be a 4 éves életkort. Ebben az esetben az előre megadott év közbeni időpontokban csatlakozhatnak a tanfolyamhoz.

 

7-10 éves kor – általános iskola 1-4. osztály:

 

Ebben az életkorban, már el lehet kezdeni a bevezetést, a klasszikus balett világába.

Már meg tudják tanulni a bonyolultabb gyakorlatokat, képesek a magasabb szintű koncentrálásra, a balett mozgásrendszerének pontos és szép végrehajtására.

 

11-14 éves kor – általános iskola 5-8. osztály:

 

Tévedés, hogy a klasszikus balett tanulmányokat csak óvodás korban lehet elkezdeni, soha nem késő!

Sokszor előfordul, hogy a gyermekeknek ebben az életkorban – ismerősök beszámolóiból, vagy egy balett előadás megtekintése után – megtetszik a klasszikus balett, és szeretnének oktatáson részt venni.

Ennek nincs akadálya, bátran lehet jönni órára.

 

.

<<< vissza Gyermek Balett oktatás Budapest főoldal

.