Spicc cipő

Spicc cipő

Gyermekek esetében különösen fontos, hogy jó méretű spicc cipőt válasszon a szülő. A mérettáblázatok nem segítenek, csak egy alapos próba, amelyhez érdemes szakértőt igénybe venni. Véletlenül se vegyünk nagyobb spicc cipőt csak azért, mert a gyerek lába nő.

A profik egy része kisebb méretet vesz, hogy egyáltalán ne legyen felesleges anyag a sarkon, amikor spiccre állnak, de tanulóknál ez tilos. Komoly károkat okozhat, és tönkreteheti a táncos karriert.

A spicc cipők nem túl hosszú életűek, tehát a gyerekeknek amúgy is gyakrabban kell új cipőt venni. A méret persze nem csupán a sarok és ujjak közti hosszt, hanem a szélességet is jelenti.

A megfelelő méretű cipőben a gyereknek azt kell éreznie, hogy tartja a lábat anélkül, hogy fájna. Ha láthatóan belesüllyed a gyerek lába a cipőben, akkor túl nagy a méret. A legjobb érzet, ha enyhén szűk. Ezt persze nehéz definiálni, ezért mindenképpen mozogni kell a spicc cipőben.

A gyerek végezzen néhány pliét második pozícióban, amikor a láb teljesen kifekszik a cipőben. Ha az ujjak visszahajolnak vagy fájdalmasan a cipőnek nyomódnak, akkor a cipő rövid. Érdemes a gyereknek két párral is venni, aztán ellenőrizni a méretet félévente 11-18 éves kor között.

A különböző tömések nem arra szolgálnak, hogy plusz helyet kanyarintsunk a spicc cipőben. A szilikontartók, elválasztók kényelmi eszközök, nem arra valók, hogy a túl nagy cipőt kitömjük vele. Figyeljünk arra is, hogy a lábköröm mindig legyen levágva, de ne túl rövidre, mert az is fájdalmat okozhat.